Indul a "Tilos az A"!

Indul a

Fél éve nem került fel új anyag, ennek ellenére - a statisztikából látható -, minden nap sokan látogatjátok az oldalt.

Köszönjük.

 

Mi is történt...

2011-ben elhatároztam, hogy egy jobb, a szerkesztők szabadságát jobban biztosító weblap motorra cserélem le a "Tilos az A" szerkezetét.
Persze, ehhez kellett némi plusz ismeret, amelyet fel kellett frissíteni, el kellett sajátítani.

Ami a legfontosabb - a lap közös szerkesztésű lesz. Az erre vállalkozó szerzőink, saját fejléces oldalon, egyéni ízlésüknek, véleményüknek megfelelően szerkesztik majd alkotásaikat.

Kiből válhat a "Tilos az A" szerkesztője?

Például, ha úgy döntesz, rendelkezel közlési vággyal, van is mit mondanod, azt elfogadja a "Tilos az A" csapata, hajlandó vagy ezért tenni, szerkeszteni a saját műveidet, ha kell, az ismeretek elsajátítása sem áll tőled távol - akkor, például

TE is lehetsz szerkesztő!

- de erről a témáról bővebben egy kicsit később...

 

Most itt tartunk, - igaz döcögősen, még alapvető dolgok is készülnek - de indul a lap!

 

Ami változott:

A legfontosabb: Joomla motort kapott a weblapunk.


Néhány szó, amit fontosnak tartok: A Tilos az A adatbázis alapú, dinamikus weblappá vált.
Rengeteg olyan szolgáltatást tud, amelyeket a korábbi, html lap szerkezettel nem lehetett elérni.
Néhány ezek közül: sokféle szempont alapján kereshető benne az új, és a folyamatosan frissített korábbi tartalom. Könnyedén szerkeszthetik külső szerkesztőink is, akik remélnyeink szerint egyre többen lesznek. Sokféle új szolgáltatást nyújthat - csak rajtunk, - rajtatok múlik, mi az amit fontosnak tartunk, tartotok.

A beüzemelés nyílt színen zajlik, ezért kedves Olvasóink megkérünk Benneteket, az esetleges hibákat nézzétek el nekünk.
A tájékoztatás folyamatos. A háttérben zajló munkálatokról néhány sorban, érdekesség képen,  értesítünk benneteket.

A lap eddigi tartalmát többségében meg fogjuk őrizni. Ezeket egyelőre, változatlan formában megtaláljátok, ha az új főlapról bármilyen belső oldalra beléptek. A korábbi működésünk alatt készült cikkek közül, nem mindegyik fog a Joomla motorja alá bekerülni. Az új szolgáltatások is csak akkor válnak elérhetővé, ha ez az újraszerkesztés megtörtént.

Természetesen a frissen készült oldalak már alapból tudni fogják az új rendszer adta lehetőségeket. Ez most egy ideig egy hibrid, a régi és az új formátumot egyaránt tartalmazó weblap lesz.

A Joomla-nak is vannak, elsősorban a grafikában határai. Az a megjelenítési mód,  képi világ, amelyet a korábbi működésünket jellemezte, csak részben valósítható meg az újonnan készült oldalakon. Ezért, lesz olyan régi cikkünk, amelynek a grafikai világában, ha jelentős rosszabbodás jönne létre, akkor megmarad a régi szerkezetben.

Épp ezen indokok miatt, továbbra sem tartom kizártnak, hogy grafikai igényük miatt, új lapok is készülnek majd a régebbi, html szerkesztéssel.
Valamit - valamiért - ezeken a grafikai igénnyel készült oldalakon le kell majd mondanunk az új szolgáltatásokról - sajnos.

Köszönjük a türelmeteket. A felmerülő kérdéseket várjuk a fórumon, ahol igyekszünk azokat megválaszolni...

Érdemes naponta visszanéznetek, az új anyagok megjelenése folyamatos lesz...

 

Tatai Tibor és a "Tilos az A" csapata